újrahasználható csövezés

Mitsubishi:
Az M-sorozat minden inverter rendszere rendelkezik a Mitsubishi Electric Replace technológiájával, mely lehetővé teszi a meglévő R22- és R407C csővezetékek további alkalmazását.

Amennyiben a meglévő, régi berendezést egy modern, R410A rendszerre cserélik, akkor nincs szükség a csővezetékek kiöblítésére, sem pedig körülményes átépítésre. Az épületbe már beépített csővezeték tovább használható, mindössze a bel- és kültéri egységeket kell kicserélni. A szárazépítés, tűzvédelem, Oldalfali és mennyezeti átvezetés költségei szintén megtakaríthatóak.
Ezáltal a telepítés költség- és időigénye minimálisra csökken. Az új klímaberendezés beruházása a nagyfokú gazdaságosságnak és a jelentős energia-megtakarítási potenciálnak köszönhetően igen rövid idő alatt megtérül.

A Mitsubishi Electric egy speciális hűtőfolyadék-olajat fejlesztett ki HAB-olaj néven (Hard Alkyl Benzene), amely biztosítja a kompresszor optimális kenését – a régi R22-es berendezések ásványi olajai vagy az R407C-berendezések észter-olajai által okozott szennyeződések ellenére is. Az M-sorozatú inverterek ezt a speciális hűtőgépolajat használják, melyre rendkívüli kémiai ellenálló képesség jellemző. A megmaradt R22- és ásványiolajmaradványok miatti savképződés kizárt. A HAB-olaj tulajdonságai
igen hasonlatosak az ásványi olajéhoz. A megmaradt ásványi olajat a HAB-olaj felveszi, azonban nem csökken a kenési képessége. A csővezetékek mellett a beltéri egység és a kültéri készülék közötti vezérlő vezetékek is használhatók.

A fejlett inverter-technológiás R410A-klímarendszerre történő átállás a törvényi előírások figyelembevételével, a CO2 kibocsátás csökkentése mellett történik. Az üzemeltető egy energiatakarékos, számos előnnyel rendelkező berendezést kap, mint például a korszerű formaterv, a csendes és biztonságos működés, valamint a kiterjedt funkcionalitás. Amennyiben például tíz éves, non-inverteres berendezéseket cserélnek ki új berendezésekre, akkor az üzemeltetés költségei felezhetőek. A hagyományos fűtés helyett az átmeneti időszakokban költségtakarékosabban lehet fűteni az új klímarendszer segítségével. A több single split rendszerből álló megoldások egyszerűen lecserélhetők egy MXZ-multi split berendezésre – így több kültéri egységből egy kültéri egység lesz.

Panasonic:
R22-es berendezések felújítása. A Panasonic felújítási programja lehetővé teszi a meglévő R22-es csővezetékek újbóli felhasználását, miközben új, nagy hatékonyságú R410A rendszerek telepítésére kerül sor.

Termékek szűrése Mindet mutat 8 Eredmények
Ártartomány
Márka
Energiaosztály
Vezérlés
Rendezés szempontja:
Hűtő teljesítmény tartomány
min. és max. értéke kW-ban
Fűtő teljesítmény tartomány
min. és max. értéke kW-ban
Alapterület tartomány
min. és max. értéke m2-ben
Címkék