Hogyan válasszunk légkondicionáló berendezést.

Vásárlás előtt érdemes néhány dolgot számításba vennünk. Ha már eldöntöttük hogy szeretnénk egy berendezést el kell döntenünk mire is szeretnénk elsősorban használni. A mai modern klímaberendezések kiválóan alkalmasak helyi fűtésre akár fűtés kiegészítésként akár önálló berendezésként. A legtöbb készülék már mínusz 15  fokig is képes megfelelő meleg levegő szállítására de néhány típus akár mínusz 25 fokig is alkalmas fűtésre. Ezek a készülékek drágább kategóriába tartoznak de a téli hónapokban helyi alkalmi fűtésnél spórolhatunk is  hiszen nem kell a lakóház egész fűtőrendszerét beindítanunk egy vagy két helység miatt.

Azt azonban nem szabad elfelejtenünk, hogy bármennyire is kiváló készülékekről beszélünk, elsősorban hűtésre lettek tervezve. A fűtés egy plusz szolgáltatása a berendezéseknek amivel mindenképp érdemes számolni.

A hűteni kívánt légtérnél figyelembe kell vennünk a hőterhelés nagyságát és az ablakok számát is. Ehhez mérten kell a teljesítményt megválasztanunk.Túl nagy és  a túl kicsi teljesítmény is nem kielégítő működéshez vezet. Használja az oldalunkon lévő kalkulátort.

A  tc-klíma szakemberei készséggel segítenek Önnek a  tervezésnél . Kérje ajánlatunkat.