Hogyan telepítjük az Ön klímaberendezését .

Sokan nem ismerik a telepítés munkafolyamatát. Röviden ismertetném mire kell számítanunk ha már kiválasztottuk a berendezést.

A készülék elhelyezéséről, pontos helyéről tanácsos szakemberrel egyeztetni. Általában e leendő tulajdonos egészen más szempontok alapján határozza meg a berendezés helyét mint az szakmailag ajánlható lenne. Tudnunk kell hogy a működés közben kicsapódó  vizet valahova el kell vezetnünk. Lehetőség szerint a lakáson kívülre ajánlott. Amennyiben a elhelyezés miatt erre nincs mód úgy a meglévő víz elvezető rendszerbe kell csatlakoztatni valamilyen módon. Ez az első kissé bonyolultabb dolog a tervezésnél. Az elektromos hálózathoz való csatlakozás egyszerűbb feladat. A közelben lévő kötődoboz vagy egy már működő konnektorba is csatlakoztathatjuk a készüléket.

A kültéri egységet a külső falon a beltéri egységhez lehetőleg minél közelebb ajánlott elhelyezni, ugyanis a rézcső kiépítése és a kábelezés plusz költséggel jár. Alap telepítési árban maximum három méter távolság van kalkulálva. Érdemes erről a szerelés előtt árat egyeztetni.A beltéri felszerelésekor kell egy kicsit drasztikusabb munkára számítanunk. A kültéri illetve beltéri egység összekötéséhez  egy körülbelül 6-8 cm átmérőjű lyukat kell fúrni az oldalfalon. Ez a fal vastagságától és anyagától függően lehet  komolyabb feladat is. Ezen keresztül vezetjük ki a keletkezett vizet és a kábeleket. A kültéri egységet egy tartó konzolra helyezzük ami a már szigeteléssel ellátott épületeken is megoldott. Építkezés során ha klímát szeretnénk érdemes a szerelési munkákat előre eltervezni és az előcsövezést elkészíttetni ami nagyban lecsökkenti a szerelési időt és az ezzel járó esetleges kellemetlenséget. a lakásban. Természetesen bármi kérdés  esetén segítünk Önnek már a tervezésben is.