A wifi és a légkondicionálás.

Az elmúlt években egyre nagyobb számban jelentek meg a piacon, úgynevezett wifi modullal rendelkező készülékek. Eleinte kissé szokatlannak tűnt az fejlesztés de az okos telefonok terjedésével megnőtt az igény  a hálózaton elérhető eszközök elérhetőségére és távolról történő irányíthatóságára.

Ehhez igazodva dobták piacra a wifi modulos készülékeket a gyártók. Itt kell megemlítenünk a GREE készülékeket ahol alapban minden berendezésben helyet kapott a wifi modul. Egy alkalmazás segítségével pillanatok alatt csatlakozhatunk a hálózatra és hangolhatjuk össze telefonunkat a  klímaberendezésünkkel. Mire is jó egy okos telefonról irányítható készülék ha egyszer van egy távkapcsolónk is hozzá ? Akik szeretik a modern és kényelmes dolgokat, azok régóta tudják a választ és nagy örömmel használják a távoli elérést. Néhány szóban a lehetőségekről, azoknak akik most kezdenek ismerkedni a távoli vezérlés lehetőségeivel. Talán a legfontosabb funkció az amikor a nyaralónkat télen szeretnénk alap fokon fűteni a fagyás ellen. Itt telefonunkon pontosan látjuk a beállított hőfokot és jó idő esetén ki is kapcsolhatjuk a készüléket a lakásunkból, anélkül hogy oda kéne utaznunk. Ha szeretnénk télen is használni a nyaralót akkor induláskor  beállíthatunk egy kellemes hőmérsékletet így érkezéskor egy  meleg lakásba érkezünk.

A másik lehetőség, egy forró nyári napon kirándulásról, nyaralásról haza indulva elindíthatjuk a klímaberendezést így otthonunkban egy kellemes általunk beállított hőmérséklet vár. Ez is egy kitűnően használható funkció a komfortunk biztosítására. A telefonunk általában a közelünkben van így nem kell a távkapcsolóért elmenni a lakáson belül ha változtatni akarunk a beállításokon A lényeg hogy bárhonnan bármikor indíthatjuk vagy beállíthatjuk az otthoni készüléket ha az a wifi hálózatunkra csatlakozott.

Mindenkinek saját ötletéhez, lehetőségéhez mérten használható számos más kényelmi dologra a wifi modul által nyújtott  szolgáltatás.

Oldalunkon segédlet található a hálózat a klímaberendezés és a telefon összehangolására.