A légcsatornás készülékekről

Kevesen ismerik a légcsatornázható készülékeket. A klímaberendezésről mindenkinek az oldalfali  vagy a mobil berendezés jut eszébe.

Van azonban egy nagyon jó és jól használható megoldás a a klimatizálásra. A légcsatornás berendezésekkel főleg tetőtéri lakásokban sokkal jobb hatásfokot érhetünk el és a lakás arculatát sem kell egy oldalfara szerelt készülékkel megváltoztatnunk. Ráadásul ezt helységenként meg kell tennünk. A légcsatornázással az álmennyezetbe épített úgy nevezett anemosztáton keresztül kerül befuvásra a hűvös levegő. Egészen pontosan minden helység két anemosztátot kap az egyik befújja a hideg levegőt  a másik kiszívja a már felmelegedett levegőt. Így sokkal kellemesebb lesz a hőérzetünk, lassabban és lágyabban klimatizál. Az anemosztátokkal a beáramló  levegő mennyiségét tudjuk szabályozni és egy központi távvezérlővel a kívánt hőmérsékletet állíthatjuk be. Azokat a helyeket  amelyeket nem használunk ott egyszerűen lezárjuk a beáramló levegőt.. A befúvók manuálisan, vagy távszabályzóval kényelmesen állíthatók, ezekből több típust tudunk ajánlani. A motort és az anemosztátot szigetelt csövekkel kötjük össze a tetőtérben vagy az álmennyezetben.

Maga a légcserét biztosító motort a padlástérben szereljük fel ezt e fotón is csatoltam. A kültéri egység a tetőre vagy oldalfalra kerül. Amennyiben klímaberendezés vásárlást tervez, érdemes fontolóra venni ezt a lehetőséget is. Szakembereink készséggel segítenek a tervezésben vagy tanácsadással segítünk a döntésben.